workshop tassen maken

Wat kunt u verwachten van de workshop?

U maakt onder professionele begeleiding in een dag een unieke tas die helemaal bij u past doordat u zelf de kleuren en materialen bepaalt. Daarnaast heeft u een leuke dag in een inspirerende omgeving.

De workshop start met een korte uitleg over technieken en materialen. U kiest een model tas en maakt uw eigen combinaties van kleuren en prints. Dan kunt u aan het werk. De naden van de tas worden voor u gestikt, de overige werkzaamheden doet u zelf. Hierbij leert u de basisprincipes van het maken van een leren tas. Dit lijkt misschien moeilijk of ingewikkeld, maar omdat de groepen klein zijn, krijgt u de hele dag persoonlijke begeleiding en hulp waar nodig is. Ervaring is niet vereist en het lukt iedereen om een tas te maken die uniek is en er professioneel uitziet.

Modellen en materialen

U kunt kiezen uit 6 verschillende modellen (zie foto's) en uit veel verschillende kleuren en prints leer, waardoor u de tas helemaal aan uw eigen smaak en stijl kunt aanpassen. Daarnaast kiest u de fournituren (zeilringen, holnietjes, karabijnringen etc.) en bepaalt u welke hengsels of schouderbanden de tas krijgt. De tassen sluiten met een magneetdrukker en zijn niet gevoerd. De afmetingen van de tassen zijn ongeveer 23x26 cm., 20x23 cm., 27-31 cm. of 33-37 cm. (de hengsels niet meegerekend). Doordat het aanbod van leer steeds wisselt door trends en mode is het mogelijk dat ik niet precies hetzelfde leer op voorraad heb waarvan de tassen op de foto's zijn gemaakt. Natuurlijk komen daar weer andere voor in de plaats.

Begeleiding

De workshops worden begeleid door Irene van Vugt, in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sinds die tijd werkzaam als zelfstandig ontwerpster. Sinds 2001 geeft zij succesvol workshops en cursussen.

Kosten

De kosten bedragen 110,00 euro per persoon, inclusief koffie en thee, een lekkere lunch en exclusief materiaal. (u kunt ook zelf leer meenemen). Dit bedrag maakt u voor aanvang van de workshop over. Zie voorwaarden voor betaling en annulering. De materiaalkosten liggen tussen de 25 en 48 euro per tas, afhankelijk van welke materialen u kiest en worden op de dag zelf contant afgerekend.

6 november (geen plaats meer)
20 november (nog 1 plaats)
workshop hoeden of tassen maken in KERSTSFEER
11 december (nog 5 plaatsen)
18 december (nog 5 plaatsen)
19 december (nog 5 plaatsen)

Lestijd en data

De workshops worden gegeven van 10.00 uur tot 16.00 uur, data voor groepen in overleg.
Workshops voor individuele deelnemers worden gegeven op :

Aanmelding


U kunt zich opgeven voor de workshops via e-mail info@irenevanvugt.nl of telefonisch 06-41451041.

Locatie

De workshops worden gegeven in het atelier van Irene aan de Oudegracht 371 in Utrecht.

(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)