Workshop hoeden maken, hele dag

Wat kunt u verwachten van de workshop?

Tijdens deze workshop duikt u een dag in de wereld van de hoed. Allereerst krijgt u een introductie in technieken en materialen. Vervolgens ontwerpt en maakt u onder deskundige begeleiding een hoed, die u na afloop mee naar huis neemt. U kunt denken aan diverse modellen van sinamay (een weefsel van bananenbladeren) of vilthoeden, waarbij allerlei variaties mogelijk zijn. U kunt hier volop uw creativiteit in kwijt. U maakt kennis met het ambacht van het hoedenmaken en leert het materiaal te appreteren, te stomen en te blokkken. Naaiervaring is niet vereist, dus iedereen kan aan deze leuke en gezellige workshop deelnemen. Natuurlijk maken we de hoed op uw eigen maat zodat deze perfect past.

Begeleiding

De workshops worden begeleid door Irene van Vugt, in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sinds die tijd werkzaam als zelfstandig ontwerpster. Sinds 2001 geeft zij succesvol workshops en cursussen.

Kosten

De kosten bedragen 110,00 euro per persoon, inclusief koffie en thee, een lekkere lunch en exclusief materiaal. Dit bedrag maakt u voor aanvang van de workshop over. Zie voorwaarden voor betaling en annulering. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het materiaal dat wordt gekozen. Meestal liggen deze rond 15 euro, - natuurlijk kunt u ook voor wat luxere materialen kiezen- en worden op de dag zelf contant afgerekend.

Lestijd en data

De workshops worden gegeven van 10.00 uur tot 16.00 uur, data in overleg.

Workshops voor individuele deelnemers worden gegeven op :

6 november (geen plaats meer)
20 november (nog 1 plaats)
workshop hoeden of tassen maken in KERSTSFEER
11 december (nog 5 plaatsen)
18 december (nog 5 plaatsen)
19 december (nog 5 plaatsen)


Aanmelding

U kunt zich opgeven voor de workshops via e-mail info@irenevanvugt.nl of telefonisch 06-41451041.

Locatie

De workshops worden gegeven in het atelier van Irene aan de Oudegracht 371 in Utrecht.

Op deze pagina ziet u voorbeelden van hoeden die tijdens de workshop kunnen worden gemaakt. (Hoeden die te zien op de pagina 'collecties' zijn eigen ontwerpen en kunnen niet gemaakt worden tijdens een workshop.)

(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)